CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Khamis, 25 Februari 2010

Family Days 2010...... di Pengkalan Balak, Melaka

Pada 13.02.2010 bersamaan hari sabtu, aku ngan seluruh keluarga pergi bercuti di Pengkalan Balak, Melaka. Kami semua bertolak pada pukul 10.30 pagi, keadaan kat lebuhraya jangan tanyalah jem giler..... biasalah cuti tahun baru cina. Kami semua pergi ke sana kerana Family Day Abdullah & Maimunah (Atuk & Nenek). Walaupun ada beberapa family x dpt pergi namun kitaorang tetap enjoy........ ngok jelah gambar kat bawah tu....... macam-macam karenah yang ada.....





Ngoklah reaksi Nina nie.... seronok gi jalan-jalan...



Mama, Nina & Ateh Mama.....




Disinilah tempat menginapan kami semua.....
CHALET DARUL ASLAH...............





Pada malam pertama di sana kami semua mengadakan kenduri sikit,
bacaan yasin untuk nenek & atuk serta sembahyang berjemaah...











Pagi Ahad kami semua bergotong royong menyiapkan
tempat untuk sukaneka.....

Untuk Acara pagi, pelbagai sukaneka yang kami semua bincangkan.....
Gelung Kasih, Redah Kasih Pecah (Tempurung Kelapa), Lambung Kasih,
Dari KL ke Melaka dan Cari gula dlm tepung.....

Untuk acara mlm pula, 3 game je........... nanti ngok pic kat bawah tau...









Selepas penat bersukan kami semua menaiki Banana Boat.......
ngoklah pelbagai aksi yg di tunjukkan....




Setelah selai bersukan, kami semua beramai-ramai
membuat BBQ sebenarnya nak buat mlm tp disebabkan ada masalah sikit kami semua buat awal lah.....


Ngoklah reaksi nina nie.... sukanya......
kena dukung......





Nina & Mama....


Nina & Papa...


Inilah istana Pasir Kami.....




Comel x Nina?????




Inilah dia game pada malam hari.....
Music chair, cawan beracun dan tiru cara saya......
Pelbagai aksi yang diberikan.....


Ini game Cawan Beracun...



Inilah Tiru gaya saya....


Keesokannya.... sebelum balik kitaorang bukalah hadiah
hamper yang dpt.......










Sebelum pulang kami semua bergambar kenang-kenangan
beramai-ramai di Chalet Darul Aslah.....



Itulah dia..... aktiviti kami semua, tp klu nak tahu lebih lanjut kitaorang ada blog tau nama blognya...... http://abdulah&maimunahfamily@blogspot.com

0 comments: